Berättelser

Den 18:e januari tog vi emot en flicka på 6 år som blivit våldtagen på väg till skolan. Flickan fick så svåra skador att hon var tvungen att komma till en gynekolog. Mamman kunde inte finansiera resan till regionsjukhuset.

Den 25:e januari tog vi emot en flicka som blivit utsatt för våld från sin pojkvän. Han försvann efter att han skjutit henne. Vi tog henne till sjukhus.

Den 1:a februari blev en kvinna våldtagen i sitt hem av tre beväpnade män. Kvinnans man blev vittne men vågade inte agera eftersom han var rädd att de skulle döda hela familjen.

Den 20:e februari tog vi emot en kvinna som blivit våldtagen. Kvinnan hade också blivit torterad.

Den 27:e februari tog vi emot en kvinna som blivit våldtagen. Hon blev gravid och vågade inte berätta om sin situation. Hon var fattig och kunde inte betala förlossning och eftervård.

Den 10:e mars utsattes en 7årig flicka för en liknande våldtäkt som den 6 åriga flickan i februari. Vi tog henne till regionsjukhuset.

Utan akutfonden hade vi inte kunna stötta dessa kvinnor och barn säger Amy Diatta, sekreterare i Organisation against violence against women in Kafountine (AKLVF).