Skyddat Boende

Som ett led i vår organisations verksamhetsutveckling startar vi till hösten 2018 ett skyddat boende med speciell inriktning mot hedersrelaterat våld. För frågor samt tillgänglighet fyll i kontaktformuläret längst ner på sidan så återkommer vi så snart vi kan.

Safehouse

Vi vet idag att majoriteten av de som placeras på skyddat boende på grund av hedersrelaterat hot och våld. Boendetiden på Acting for Change Safehouse ska med utgångspunkt i detta skapa en bra boendetid som förbereder den boende på livet efter boendetiden.

Vi arbetar integrerat med Bygga Broar som är en modell riktat mot personer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Modellen består av kommunikationsverktyg och samtalsbilder som skapar en djup förståelse för den utsattas kontext.

Vi sätter individen i centrum med en medvetenhet om att individen är en del av något mer omfattande och ibland komplext.

Vårt mål är att de som bor i vårt skyddade boende ska lämna boendet med nyvunnen kunskap om sin situation eller kring sitt mående. Vi har utbildad personal på plats.’

Vi erbjuder

En avslappnad miljö med tid för återhämtning i en lantlig idyll för både vuxna och barn. Boendet är kollektivt med tillgång till eget eller delat rum efter behov och önskemål.

Skydd och säkerhet är vårt specialområde. Vi är spetsutbildade inom hedersrelaterat våld och förtryck, vår personal har mångårig erfarenhet av att arbeta med skyddat boende för våldsutsatta.

 • Vi har temabaserad kursverksamhet
 • Vi har pedagogisk verksamhet
 • Vi finns tillgängliga dygnet runt
 • Vi har krisstöd, samtalsstöd
 • Vi står för frukost, lunch och middag

Som boende får du hjälp i kontakten med myndigheter etc.

Spetskompetens på

Skydd och säkerhet

Risk- och skyddsplanering

Hedersrelaterat våld och förtryck

Våldsutsatthet

Krisstöd

Utflyttsplanering

Stöd och hjälp

 

För mer information samt tillgänglighet vänligen fyll i formuläret nedan:

  Namn *

  Email *

  Ämne *

  Meddelande *

  Jag har läst Acting 4 Change integritetspolicy och godkänner denna
  Acting 4 Change Integritetspolicy

  Bekräfta att du inte är en "bot": [recaptcha]